Vanaf maart 2015 naast SMS ook berichten via een App op de smartphone Bestuurder Wim van der Worp, namens stichting Hartslag voor Nederland vraagt aandacht voor de lancering van de levensreddende app HartslagNu, die in maart 2015 beschikbaar zal zijn. Het burgeralarmeringssysteem voor reanimaties, HartslagNu, bestaat twee jaar. Inmiddels hebben …

… zich meer dan 65.000 burgerhulpverleners aangemeld die gewaarschuwd kunnen worden bij een reanimatie in hun woon- of werkomgeving. Deze vrijwilligers kunnen vaak eerder aanwezig zijn dan de reguliere ambulances en maken daardoor het verschil.

Met de introductie van de app zal de effectiviteit van de burgerhulpverlening verder toenemen. Met deze App zijn we in staat om alleen dan te alarmeren als de burgerhulpverlener (1) ook daadwerkelijk in de buurt is van het slachtoffer, (2) binnen zes minuten ter plaatse kan zijn en (3) waarbij ook nog eens rekening gehouden wordt met de lokale infrastructuur.

Met de introductie van de App wordt een flinke stap vooruit gemaakt en zal de effectiviteit van de burgerhulpverlening verder toenemen. In gebieden waar het aantal hulpverleners en AED’s voldoende is, is de overlevingskans bij een hartstilstand nu al meer dan 25%.

Zie voor meer informatie het artikel op HartslagNu.nl

46aangemelde AED's
40vrienden
397vrijwilligers opgeleid
541cursussen gegeven