Vrijwillige hulpverlener

We hebben een speciaal inschrijfformulier gemaakt waarmee u zich kunt inschrijven als vrijwilliger. Voor alle duidelijkheid, u schrijft zich hiermee niet in voor een cursus.


Doel

Het doel van de stichting is onder meer vrijwillige hulpverleners te krijgen die hulp kunnen bieden. Hulp bieden kan alleen als ze hiervoor de kennis hebben, waaronder de kennis om een AED te bedienen. En een oproep om te helpen krijgt een vrijwilliger als men is aangemeld bij HartslagNu. In de cursus wordt hierop gewezen.

Als vrijwilligers via een ander ‘kanaal’ kennis opdoen, zoals EHBSO en reanimatie als onderdeel van de opleiding Sportmasseur, is dit natuurlijk uitstekend. Onze stichting kan deze informatie voor intern gebruik vastleggen, maar we doen er in eerste instantie niets mee.

Het is dus aan de vrijwilligers zelf om een afweging te maken deel te nemen aan een Cursus Reanimatie met AED georganiseerd door Stichting AED-netwerk gemeente Duiven, gegeven door Bosman Opleidingen. Op deze website wordt de mogelijkheid geboden om in te schrijven. Via de nieuwsbrief en Twitter worden de vrijwilligers geïnformeerd als er cursussen zijn.

46aangemelde AED's
40vrienden
397vrijwilligers opgeleid
541cursussen gegeven